8000 Székesfehérvár

Cserkész u. 13.

Időpont foglalás

+36-22-313-136

Nyitvatartás

HÉ. és SZE.: 15:00-19:00

SMKontroll tanfolyam 1-6 DVD

Minden, amit a Sclerosis Multiplexről egy kezdőnek és szüleinek tudnia kell, és sok minden más, amit az „öreg motorosok” sem tudnak!

A termék jelenleg nincs készleten. Előjegyzést felveszünk, kellő előjegyzés esetén újragyártás indul.

6,000 Ft

Leírás

Minden, amit a Sclerosis Multiplexről egy kezdőnek és szüleinek tudnia kell, és sok minden más, amit az „öreg motorosok” sem tudnak!

“Kár, hogy nem 25 évvel ezelőtt hallottam ezeket az előadásokat! Egészen más lett volna az életem!”
K.J. 26 éve SM-es.

(A lap alján megtekinthet egy bemutató videot.)

1. DVD – Az első találkozás az SM-mel. A borzalom napja.
A sorsformáló élmény, és ami mögötte van. Megismerheti annak az idegrendszernek a felépítését, amelynek károsodása oka mai panaszának, tüneteinek. Mi az autoimmun betegség? Mi az SM? Milyen mechanizmusok játszanak szerepet a károsodások kialakulásában? Hogyan alakul ki egy tünet. Mitől függ, hogy éppen az lesz a tünetem? Mit nevezünk subnak? Mi olvasható ki a subok gyakoriságából? Okoz-e minden új góc tünetet? Az MR-rel látott károsodott terület nagysága jelent-e valamit? Mi történik a gyulladás alatt az agyban? Hogyan megy végbe az idegszövet burkolatának károsodása?

2. DVD – A pszicho-neuro-immunológia és a Sclerosis Multiplex.
Egy beteg levele. Miért jelentkeznek stresszes állapotban szorongások? A szorongásra adott testi válasz. Az „üss vagy fuss” reflex. A szimpatikus idegrendszer és hatásai. A pszicho-neuro-immunológia, vagy a gondolkodás hogyan  határozza meg a test jólétét. Ideg-immun, pszichés és immun kölcsönhatások, milyen hatással vannak az idegpályák vezetésére és az(átmeneti) tünetek kialakulására. A negatív gondolatok immunrendszerre és SM-re gyakorolt hatásáról. A stressz-hormonok és a fehérvérsejtek útja. Mi a hatása a beteg hozzáállásának a felépülésére?

3. DVD – A Sclerosis Multiplex előfordulása, kórformái, tünetei, kezelése.
A gondolati tánc és a mozgás közötti kapcsolat. Klinikai vizsgálómódszerek az SM diagnózisának felállítására. Mit jelent a Kurtzke státusz és az EDSS. Milyen kórlefolyások vannak SM-ben? SM betegek sorsgörbéinek elemzése: progrediáló, javuló lefolyás, 32 év SM után normális nyugdíj. A tartós szteroid kezelés szövődményei. A stressz hatása az SM-re. Mi a  monitorizált várakozás? Az SM-es gócok dinamikus alakulásáról. Evidencián alapuló gyógyítás: interferon kezelés története, Copaxon kezelés története, Mitoxantron, monoclonális ellenanyagok, tabletták. Nem evidencián alapuló kezelési lehetőségek. A CCSVI-ről.

4. DVD – Tüneti terápia, magnetoterápia, esetbemutatások.
A tünetek és kezelésük. Az izomerő csökkenés.. Don Pedro története és az első csodás javulás. Elektromágneses stimulálás, vibrációs kezelés, izommerevség kezelése, gyógyszeres kezelés, fizikoterápia, lovaglás, Baclofen pumpa. Érzészavar kezelése. Beszédzavar kezelése. Vizeletürítés zavarainak kezelése. Mi a teendő új tünet jelentkezésekor, vagy erős stresszhelyzetben? Magnetoterápiárol részletesen és hatása SM-ben: a Gyüling-Bordács féle készülék, és a Magneter.
Betegbemutatások: Erika: 30 kg súlyvesztés, evezőpad és teljes tünetmentesség.
Zsuzsa: 18 év SM-ben szerzőjének története. Mi a feladatom a jövőre? A sorsod a Te kezedben van.

5. DVD – Sorsanalízisek. Az SMkontroll és az SM-Stresszkontroll tanfolyamok két éves eredményének ismertetése.
A sorsanalízisek célja, eredményei, a pozitív és negatív gondolatok hatása. A kulcs-eset. Progresszív lefolyás 22 év csend után. A progresszió megfordítható. 2 eset összehasonlítása: immunmodulálás—hosszútávfutás. A megterhelések közötti különbség. Drasztikus fogókúra hatása. 36 év SM tanulságai egy maximalista betegnél. Stressz és vírusbetegségek hatása. 4 gyermek születésének története. A nyaki gerincvelő-képek összehasonlítása. Hét év ülő kocsiban, majd hegyi túravezető, önerőből. A hit gyógyító ereje. A sorsanalizis eredménye: az sm progressziója megfordítható! Mit hoz a jövő? A sorsod kovácsa Te vagy! 2 év szoc. otthon ágyban, majd 24 óra non stop örömfutás! Mely tényezők hatnak a betegség lefolyására? Hogyan tovább? – személyes tanácsaim Önnek. Az SMkontroll és az SM-Stresszkontroll tanfolyamok eredményei.

6. DVD – Az SM-ben élés művészete. A betegek vallanak életükről, a buktatókról és félelmeikről.
1. eset: Vannak csodák SM-ben! A mérgező gondolat hatalma és a „kelj fel és járj” megszólítás. Önrehabilitáció lépésről lépésre. „A legjobb izomlazítás a mozgás”!
2. eset: 4 év szociális otthon alatt tégláról-téglára építi fel magát. A szerelem pozitív hatása és a 24 órás futás. Az akaraterő diadala! „A csodáért tenni kell, a csoda nem jön magától”!
3-4. eset, 2 eset párhuzama: betegségtartam 20 év felett, MR közel azonos, liqor egyikben pozitív, másikban negatív, egyik immunmoduláns kezelést kap 12 évig, a másik nem kapott. Mindketten gyermeket nevelnek és eredteti szakmájukban dolgoznak. „A betegség egy tény, de hogy gondolatban betegnek hiszem-e magam az már tőlem függ, változtathatok rajta”! „Nem kell betegnek éreznie magát, építse fel magában a gyógyulás menetét”!

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.