8000 Székesfehérvár

Cserkész u. 13.

Időpont foglalás

+36-22-313-136

Nyitvatartás

HÉ. és SZE.: 15:00-19:00

Stresszkontroll e-könyv

A 2012. november 27-én elhangzott teljes, 6 részes előadás e-könyv változata PDF formátumban, ami e-könyv olvasón, táblagépen és okostelefonon is olvasható.

2,000 Ft

Leírás

A tanfolyamot Dr. Guseo András ideggyógyász és pszichiáter tartja, aki a pszicho-neuro-immunológia hazai úttörő képviselője, és azon kevés orvosok egyike, aki a funkcionális orvoslást képviseli, azaz nem a tüneteket, hanem az embert gyógyítja.

Ez a csomag a 2012. november 27-én elhangzott teljes, 6 részes előadás e-könyv változata PDF formátumban, ami e-könyv olvasón, táblagépen és okostelefonon is olvasható. (A PDF fájlok megtekintéséhez Adobe Reader vagy más, PDF fájlok olvasására alkalmas szoftver szükséges. A csomag nem tartalmazza a szoftvert.)

A termék megvásárlásával és letöltésével Ön automatikusan elfogadja a licenszszerződést, amit ide kattintva olvashat el.

Technikai okokból a digitális termékek megvásárlása jelenleg csak bankkártyával való fizetéssel lehetséges! Amennyiben a postai utánvétet választja fizetéskor, a terméket nem tudjuk rendelkezésre bocsájtani.

A vételár bankkártyával történő kifizetése után egy e-mailben fogja megkapni a linkeket, ahonnan letöltheti a megvásárolt digitális terméket.


 

A stressz korunk láthatatlan gyilkosa, számos betegség megalapozója, elindítója, rosszabbítója. Károssá akkor válik, ha a terhelés meghaladja a szervezet belső erőforrásait.   E veszély korai felismerésében, megelőzésében segít a tudatos-STRESSZKONTROLL.

 

1. A stressz hatásai

Mi is a stressz valójában, milyen fajtáit ismerjük? Megismerheti a stressz figyelmezető jeleit, a szervezetre gyakorolt hatását.  Mi lehet ezeknek a hatásoknak az eredménye, milyen betegségekben játszhatnak szerepet és milyen módon. Ezek között szerepelnek a szívinfarktus, a fejfájás, a daganatok, az enyhe feledékenységen át az elbutulásos kórig, az Alzheimer betegségig, és a különböző gyulladásos betegségek. Kérdés, hogy mindezekben, milyen szerepet játszik civilizációnk? Ebből egyértelműen látszik már, hogy miért van szükségünk a stressz korai felismerésére, illetve megelőzésére.

 

2.  „A stressz az élet sava borsa” (Sellye János)

A pozitív stressz nélkül életünk egy fabatkát sem érne. De hogyan lesz a stresszből először lelki működési zavar, majd testi tünet? Miért jelentkeznek stresszes állapotban szorongásos tünetek? Mit tesz ilyenkor idegrendszerünk akaratunktól függetlenül működő része, a vegetatív idegrendszer? Milyen testi tünetekben jelenik meg a hatása? Hogyan hat ez gondolatainkra? Miért tesznek gondolataink beteggé bennünket? Mitől függ, hogy mi kerül a gulyáslevesünkbe (vérünkbe), ami minden egyes sejtünket ellát táplálékkal és információval, és így lehetővé teszi, hogy testi sejtjeink is részesülhessenek, majd raktározzák is az információkat?

 

3. A gondolat mint stressz

Milyen szerepet játszanak gondolataink testi tüneteink megjelenésében. Ez érthetővé válik akkor, ha megismerjük az idegrendszer és az immunrendszer hasonló felépítését, a sejtek működésének folyamatát, és a két rendszer hírvivőinek egymásra hatását. Ebből érthetővé válik, hogy a gondolkodásunk befolyásolja testünk hogylétét. A pozitív gondolkodás erősíti az immunválaszt, míg a negatív gondolkodás gyengíti. Ezen túl mindennapi magatartásunkra és közérzetünkre is jelentős hatást gyakorolnak az immunhírvivők.

Megismerhetjük a gondolkodás morfológiai alapjait, az agy működésének plaszticitását és azt, hogy a memória raktározásában az agyon kívül más sejtjeink is szerepet vállalnak. Ízelítőt kapnak abból, hogy a stressz feldolgozása milyen szerepet kap egyes krónikus betegségek javításában, mint pl. a rák túlélésében.

 

4. A gondolat teremtő ereje – Béky László természetgyógyász vendégelőadása

Szellemes előadásában gyakorlati példákon keresztül mutatta be a krónikus negatív gondolat gátló működésének hatását, amit a helyszínen oldott is: a fájdalmas váll kimozdíthatóvá vált, a behajlíthatatlan térd guggolásra alkalmassá vált. A csípőproblémás fiatal beteget hogyan mentette meg a tolószéktől és vált később nemzetközi hírű balett művésszé? Hasonló a nyaki porckorongsérves lovas íjász esete is, aki a szakma legkiválóbbjait hazudtolta meg. Hangsúlyozta a hit szerepét, ami a gyógyulásban 98% szerepet kap. A végén szóba kerül az is, mitől művészet az orvosi kezelés.

 

5. A gondolat hatalma

Az vagy, ahogyan gondolkodtál, mondta Buddha Krisztus előtt 500 évvel. A tudatos és tudattalan gondolataink nincsenek mindig összhangban, és ebből az állandó belső konfliktusból erednek mindennapi bajaink. Ha negatívan gondolkodunk, csupa negatív dolgot vonzunk be, aminek biológiai hatásait a második előadásban tárgyaltuk. A stressz gondolatunkban válik stresszé. Gyakori, hogy a valós élet eseményeit gondolatban torzítjuk negatívvá, és tesszük „gondolati stresszé”, aminek ugyanolyan élettani és betegség okozó hatásai vannak, mint a valódi stressznek. Az elmúlt évszázad a genetika százada volt, sok betegség okát sikerült megfejteni, de nem fogadható el az az állítás, hogy egy betegség kapcsán génjeink áldozatai vagyunk, mert akkor kizárjuk, hogy segítsünk gondolatainkkal önmagunkon. Tudatossá kell válnunk, megismerve szervezetünk és gondolataink működését, hogy elkerülhessük a későbbi problémákat.

 

6. A stressz leküzdésének stratégiája

Egyértelmű, hogy a stressz hatásai ellen időben kell fellépni. A minden tünetre pirulák kapkodása helyett, használjuk agyunk gyógyító lehetőségeit, elsősorban a pozitív hozzáállással, és a stressz csökkentésének különböző módszereivel. Végezzünk rendszeresen légző gyakorlatokat, alkalmazzuk a gőzleeresztő technikákat, legyünk vidámak, ne feledjünk el önfeledten kacagni, tegyük lazító módsereinket mindennapossá, vigyázzunk étrendünkre, mozogjunk rendszeresen, aludjunk hosszan és nyugodtan. Mindezekből a technikákból alakítsunk magunknak egy kellemes rutint. A szorongás csökkentésére számos módszer közül válogathatnak, sőt a káros stressz megfordítására is van módszer.

Végül az emóciók felszabadításának technikája segíthet elakadt lelki gondjaink oldásában. Az örömleltár pedig egy hasznos új módszer a negatívba hajló gondolkodásunk pozitívvá hangolásában.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.