8000 Székesfehérvár

Cserkész u. 13.

Időpont foglalás

+36-22-313-136

Nyitvatartás

HÉ. és SZE.: 15:00-19:00

Stresszkontroll tanfolyam 1-6 DVD

Hat 1 órás tanfolyam a stresszről, annak hatásairól és a stressz kezeléséről. A 2011. március 6-án elhangzott Stresszkontroll tanfolyam teljes anyaga DVD-n.

A termék jelenleg nincs készleten. Előjegyzést felveszünk, kellő előjegyzés esetén újragyártás indul.

15,000 Ft

Leírás

Stresszkontroll tanfolyam 1-6 DVD. Hat 1 órás tanfolyam a stresszről, annak hatásairól és a stressz kezeléséről.

A 2011. március 6-án elhangzott Stresszkontroll tanfolyam teljes anyaga DVD-n.

(A termék adatllapjának alján megtekinthet egy bemutató videot.)

A stressz mindennapi életünk kísérője. Nélküle életünk színtelen lenne. Hogyan lehet mégis az, hogy a STRESSZ korunk láthatatlan gyilkosa, számos betegség megalapozója, elindítója, rosszabbítója? Károssá akkor válik, ha terhelése meghaladja belső erőforrásainkat, kimeríti tűrőképességünket. Mielőtt ez bekövetkezne, e veszély korai felismerésében, megelőzésében, leküzdésében segít a Tudatos- STRESSZKONTROLL.

Megértés, Tudatosítás, Változtatás.

Vegye kezébe sorsa irányítását!

Miről hallhat a 6×1 órás tanfolyamon?

1. A stressz hatásai. Miért van szükségünk a stressz megelőzésére?

Bevezetés. Napjaink gyilkos járványa. Mi a stressz? A stressz fajtái. A stressz figyelmeztető jelei. A stressz lelki és testi következményei. A stressz hatásai betegségekben. Miért van szükség a stressz megelőzésére?

2. A stresszről. Hogyan lesz belőle lelki zavar, majd testi tünet?

Mi minden lehet stressz? Az idő nyomása. A feltétlen és feltételes reflexekről. A gondolati reflexek. A mókuskerék. A Stressz-menedzselés alapelvei. A stressz-tünetek leltára. A stresszcsökkentés első lépése. Miért jelentkezik stresszes állapotban szorongás? Az „üss vagy fuss” reflex. A szimpatikus idegrendszer szerepe és reakciói. A paraszimpatikus (gátló) idegrendszer szerepe.

3. A stressz szerepe a betegségekben.

Sellye elmélete. A pszicho-neuro-immunológia. A negatív érzelmek hatása az immunrendszerre. A gondolkodás élettana. Immunhírvivők és magatartás. Sejtszintű memória. A humor a stressz ellenszere. A lélek-test-betegség. A gondolati stressz.

4. A gondolat hatalma.

Könyvismertetés. A gondolkodás biológiája. Az agy vegykonyhájában. A szervezet vegyi konyhájában. A hit szerepe a placébó effektusban. A tudat és tudattalan együttműködése. A jelen, a hála. Légy tudatában gondolataidnak! Gyakorlat: fogadd szívesen az érzést!

5. A stressz leküzdésének stratégiája.

Pillangó. Mi okoz stresszt? Mit tehetünk a stresszhatások ellen? A relaxáció. A légzés központi szerepe a relaxációkban. A dekompresszió. Egy életre szóló étrend. A természetes alvás titka. Alapvető készségek a szorongás csökkentésére. Relaxáció a gyakorlatban.

6. Stresszoldás a gyakorlatban.

Stresszkezelés, mindennapos technikák. Gondolati relaxáció. A mélylégzés technikája. A 2 perces relaxáció. A gondolatok megtisztítása. Dekompressziós rutinok. Meditáció. A káros stressz megfordítható. A siker titka. A bölcs ember. Relaxáció a gyakorlatban: EFT technikája.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Elfogyott

Kedves Betegeim,
Kedves Látogató!

A magánrendelés átmenetileg szünetel,
és előreláthatólag 2022. januárjában
indul újra.

A webshopban leadott rendelések kiszállítása több időt vesz igénybe. Igyekszünk minden leadott rendelést még az ünnepek előtt postára adni.

Megértésüket és türelmüket köszönöm
és ezúton kívánok mindannyiuknak
békés ünnepeket!

Dr. Guseo András