8000 Székesfehérvár

Cserkész u. 13.

Időpont foglalás

+36-22-313-136

Nyitvatartás

HÉ. és SZE.: 15:00-19:00

Stresszkontroll tanfolyam 1-6 DVD

Hat 1 órás tanfolyam a stresszről, annak hatásairól és a stressz kezeléséről. A 2011. március 6-án elhangzott Stresszkontroll tanfolyam teljes anyaga DVD-n.

A termék jelenleg nincs készleten. Előjegyzést felveszünk, kellő előjegyzés esetén újragyártás indul.

15,000 Ft

Leírás

Stresszkontroll tanfolyam 1-6 DVD. Hat 1 órás tanfolyam a stresszről, annak hatásairól és a stressz kezeléséről.

A 2011. március 6-án elhangzott Stresszkontroll tanfolyam teljes anyaga DVD-n.

(A termék adatllapjának alján megtekinthet egy bemutató videot.)

A stressz mindennapi életünk kísérője. Nélküle életünk színtelen lenne. Hogyan lehet mégis az, hogy a STRESSZ korunk láthatatlan gyilkosa, számos betegség megalapozója, elindítója, rosszabbítója? Károssá akkor válik, ha terhelése meghaladja belső erőforrásainkat, kimeríti tűrőképességünket. Mielőtt ez bekövetkezne, e veszély korai felismerésében, megelőzésében, leküzdésében segít a Tudatos- STRESSZKONTROLL.

Megértés, Tudatosítás, Változtatás.

Vegye kezébe sorsa irányítását!

Miről hallhat a 6×1 órás tanfolyamon?

1. A stressz hatásai. Miért van szükségünk a stressz megelőzésére?

Bevezetés. Napjaink gyilkos járványa. Mi a stressz? A stressz fajtái. A stressz figyelmeztető jelei. A stressz lelki és testi következményei. A stressz hatásai betegségekben. Miért van szükség a stressz megelőzésére?

2. A stresszről. Hogyan lesz belőle lelki zavar, majd testi tünet?

Mi minden lehet stressz? Az idő nyomása. A feltétlen és feltételes reflexekről. A gondolati reflexek. A mókuskerék. A Stressz-menedzselés alapelvei. A stressz-tünetek leltára. A stresszcsökkentés első lépése. Miért jelentkezik stresszes állapotban szorongás? Az „üss vagy fuss” reflex. A szimpatikus idegrendszer szerepe és reakciói. A paraszimpatikus (gátló) idegrendszer szerepe.

3. A stressz szerepe a betegségekben.

Sellye elmélete. A pszicho-neuro-immunológia. A negatív érzelmek hatása az immunrendszerre. A gondolkodás élettana. Immunhírvivők és magatartás. Sejtszintű memória. A humor a stressz ellenszere. A lélek-test-betegség. A gondolati stressz.

4. A gondolat hatalma.

Könyvismertetés. A gondolkodás biológiája. Az agy vegykonyhájában. A szervezet vegyi konyhájában. A hit szerepe a placébó effektusban. A tudat és tudattalan együttműködése. A jelen, a hála. Légy tudatában gondolataidnak! Gyakorlat: fogadd szívesen az érzést!

5. A stressz leküzdésének stratégiája.

Pillangó. Mi okoz stresszt? Mit tehetünk a stresszhatások ellen? A relaxáció. A légzés központi szerepe a relaxációkban. A dekompresszió. Egy életre szóló étrend. A természetes alvás titka. Alapvető készségek a szorongás csökkentésére. Relaxáció a gyakorlatban.

6. Stresszoldás a gyakorlatban.

Stresszkezelés, mindennapos technikák. Gondolati relaxáció. A mélylégzés technikája. A 2 perces relaxáció. A gondolatok megtisztítása. Dekompressziós rutinok. Meditáció. A káros stressz megfordítható. A siker titka. A bölcs ember. Relaxáció a gyakorlatban: EFT technikája.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Elfogyott