A gondolat gyógyítása

Ha a Duna átúszása közben elkap egy örvény és egyre lejjebb húz, csak akkor menekülhetsz meg, ha ismered a kijutás módját. Ha gondolataidban észlelsz ilyent, eljött az ideje annak, hogy segítségért folyamodj!

Van egy jó hírem:

Ahogy a gondolatok elromlottak, úgy meg is javíthatók!

Csak a negatív gondolatot kell kicserélni egy megfelelő pozitívval, és azt „búgócsigázni” addig, amíg meg nem nyugszunk.

„Ezt mondani mindig könnyebb, mint megtenni” – mondják sokan.

A legfontosabb, hogy tudatában legyünk annak, hogy mi okozta negatív gondolatainkat, azt elfogadjuk, és elkezdjük az „ellenszer” adagolását. Ilyen állapotban a rendszeres meditáció nagy segítséget nyújt, mert a negatív gondolat felhalmoz egy idegi ingerületátvivő anyagot, amit valahogyan kezdetben csökkenteni, majd semlegesíteni kell, amire egy másik gondolat bevezetése és ismétlése javasolt. Ez nem más, mint az agy idegpályáinak újjáépítése, újrahuzalozása, mert az újonnan használt idegpálya megerősödik, a hanyagolt pedig sorvad.

Különböző meditációs technikákkal különböző idegi ingerületátvivőket tudunk aktiválni. Ha ismerjük a módszert, akkor helyes választással hamar célba juthatunk. A meditáció alatt különös hangsúlyt kell helyeznünk a szabályos, lassú, mély légzésre, és ezt folytatni legalább 10 percig, vagy a meditálás végéig.

Gyakran a negatív gondolatok emocionális töltése jelenti a legnagyobb gondot. Ezt a kopogtatási technikával tudjuk leggyorsabban kezelni. Ez a technika összeköti az ősi kínai akupunktúrát a modern nyugati pszichológiával. Miközben testünk 9 pontján az energiaközpontokat finoman kopogtatjuk, az előzőleg meghatározott problémát körbe járjuk, és mondataink végéhez fűzzük, hogy „ennek ellenére őszintén tisztelem, szeretem és elfogadom magam”. lásd: www.stresszkontroll.hu.

Mindezekről, és még legalább 100 kérdésre hallhat választ a tudomány legújabb kutatásainak tükrében, és választhat a testhezálló megoldási technikák közül.

Kosár

Archívum

Kategória